Zeeroverskamp (10 juli 2017 – 14 juli 2017)

Dag 1

Om 9u00 stipt wachtte onze Rotaract-crew de kindjes op in heuse piratenstijl. Piraat Alice wijdde de kindjes in in de wondere piratenwereld: een plaats vol avontuur, mysterie en gevaar. Onze bengels kregen de opdracht om de verloren schat van kapitein Haak terug te vinden gedurende het kamp.

In de namiddag gingen we zwemmen en ’s avonds was er nog een quiz waarin de kindjes hun piratenkennis konden botvieren.

Dag 2
’s morgens speelden we het fameuze smokkelspel: Een groep zeerovers vonden geld op het strand en proberen dat tot bij de Kapitein te brengen. Maar… de helft van de zeerovers wou het geld liever bijhouden en in een gezamenlijke pot steken om later te verdelen…spannend!!

In de namiddag speelden we strandspelletjes en ’s avonds haalden we een oude filmklassieker van onder het stof: Peter Pan 2!

Dag 3
In de ochtend van dag drie werd er naar goede gewoonte geknutseld. Het resultaat mocht er zijn, tussen al dat jong geweld zitten er toch een paar artistieke talentjes.

In de namiddag speelden we waterspelletjes! You are in the splash zone, you will get wet, arrrrr!

’s avonds organiseerden we een piratencasino. Alles gebeurde onder het toeziend oog van de spelcommissie. Al kneep de commissie af en toe een oogje dicht 😉

Dag 4
Op de vierde dag schonk God ons de zon. Het werd een stralende dag. ‘s morgens gingen we onder leiding van Piraat Marie survivallen in de groene bossen.

In de namiddag zochten we verfrissing in de zee en speelden we strandspelletjes.

Dag 5
Op de laatste dag kregen de kindjes hun piratendiploma. Deze bengeltjes mogen nog steeds genoemd worden bij hun voornaam, echter juister en eerbiediger is het om hen vanaf nu aan te spreken als: ‘piraten der West-Vlaamse wateren’.

In de namiddag bezochten we het zandsculpturenfestival van Oostende. De kindjes ontmoetten er al hun favoriete Disneyfiguren. Natuurlijk mocht Pirates of the Caribbean niet ontbreken.

Het was opnieuw een schitterende editie van ons jaarlijks zomerkamp. Dank aan alle leden van Rotaract Brugge voor hun onvermoeibare inzet en aan alle kindjes voor hun onuitputtelijke enthousiasme. Uiteraard ook bijzondere dank aan onze verantwoordelijke sociaal, Alice Deruwe, voor de schitterende organisatie.

‘And all of that without even a single drup of rum!’ Arrrrrr! Op naar een volgende editie! Tot volgend jaar!