Rotaract Brugge in Krant van West-Vlaanderen (06/08/2018)

Tijdens ons jaarlijks kamp kwam PDV van Krant van West-Vlaanderen langs. Geen zin om naar de site te surfen om het artikel te lezen? Hieronder vind je het artikel:

Rotaract Brugge organiseert jaarlijks een vijftal activiteiten waarbij er telkens ook aandacht is voor mensen die het om uiteenlopende redenen iets moeilijker hebben. Een mooi voorbeeld is het kamp dat ze ieder jaar organiseren voor kansarme kinderen.

“Via scholen en sociale organisaties worden ons namen doorgegeven van kinderen die het moeilijk hebben en in kansarmoede leven”, zegt Alix Van Waetermeulen van Rotaract. “Voor kinderen uit die doelgroep, tussen zes en twaalf jaar, organiseren we ieder jaar een kamp met leuke activiteiten. Door evenementen waarbij we geld inzamelen, kunnen we dit gratis aanbieden. Op die manier kunnen we kinderen waarvan de ouders beperkt middelen hebben ook een leuke vakantie laten beleven”, klinkt het.

Het kamp van dit jaar duurde vijf dagen. “We verbleven op het domein van Kasteel Hoogveld in Zedelgem. Wij staan als leden van Rotaract zelf in voor de organisatie van de activiteiten en begeleiding van de kindjes. De voorbije dagen gingen we al paardrijden, zwemmen en speelden we typische kampspelletjes. We hielden ook een feestje in het thema ‘Kasteelheren en kasteelvrouwen’. Op de afsluitende dag (vrijdag, red.) bezoeken we het doolhof en het Kasteel van Loppem.

(PDV)

 

Kindjes te Hoogveld