Diep in de zee-kamp (22/07/2019 – 26/07/2019)

Ook dit jaar trokken we weer met een groep kindjes op kamp, dit jaar naar de zee. We introduceerden het thema: ‘Diep in de zee’. Een volledige week dompelden we ze onder in de wereld van de vissen. Niet enkel heel leuk, maar af en toe ook leerrijk. Net als vorig jaar organiseerden we een spel waarmee een feestje op de laatste avond te verdienen viel. Vol enthousiasme speelden ze het spel mee en verdienden zo hun ‘fuif’!

Benieuwd naar wat we allemaal deden deze week? Lees hieronder nog even verder hoe onze dagen eruit zagen:

Dag 1
’s Ochtends verwelkomden we een 20-tal kindjes, verdeelden we de bedjes en gaven we ze uitleg over het thema van deze week. In de namiddag trokken we naar het zwembad – met een grote glijbaan. We sloten de dag af met een knutselopdracht.

kamp

Dag 2
Stagiair Jasmien organiseerde een volledige dag als stagiairactiviteit: we gingen naar Sealife te Blankenberge. Jasmien begeleidde ons door de indrukwekkende aquaria naar de zeehondenshow. Na de lunch kregen de kindjes een vragenlijst mee waarvan ze de antwoorden in de verschillende aquaria van Sealife konden terugvinden. Wist je bijvoorbeeld dat er 12 soorten otters zijn en dat bij zeepaardjes het mannetje de kindjes baart? Iedereen – ook de leden – leerde veel bij. Eenmaal terug op de kampplaats leerden we hen dat plastiek in de zee niet goed is voor de vissen dmv van een postjesspel. We sloten de avond af met een wellnessactiviteit. Zo ging iedereen ontspannen slapen.

kamp

Dag 3
We startten de dag op het strand en met een duik in de zee om af te koelen. Om de warmte en de brandende zon te trotseren werd een extra knutselactiviteit ingelast en vulden we 700 ballonnen met water. Het favoriete waterspelletje van de kindjes was toch gevecht ‘kindjes vs. leiding’. Wie het gehaald heeft, was niet helemaal duidelijk. Maar iedereen was uiteindelijk doorweekt! Toen iedereen opgefrist was, stond ons eten al klaar. Onze peterclub – Rotary Brugge – en Rotary Zeebrugge zorgden voor het avondeten en het dessert. Bedankt!

kamp

kamp

Dag 4
Opnieuw zochten we ’s ochtends verkoeling op het strand en in de zee. De namiddag vulden we met een ‘één tegen allen’-spel en opnieuw waterspelletjes. Hierna startten we met de voorbereiding voor het langverwachte feestje. De kindjes slaagden er in om alle vissen te verzamelen en hadden dan ook recht op een luxefeest!

kamp

Dag 5
Na het maken van de valiezen testten we met een quiz wat ze geleerd hadden tijdens deze week. Na nog een spannend strategospel, brachten we ze terug naar hun ouders.
Bedankt aan alle leden van Rotaract Brugge, Céline voor de organisatie, Jean-François en Amadeo voor het lekkere eten, de hierboven vermelde Rotary-clubs en Patisserie Gaelens!

kamp