Hoe word je lid?

Als jonge, dynamische club zijn wij steeds op zoek naar nieuwe, frisse leden. Indien je geïnteresseerd bent, nodigen wij jou met plezier uit op één van onze maandelijkse vergaderingen. Zo maak je op een ongedwongen manier kennis met onze club. Ons vergaderlokaal vind je hier. Weet dat wij jou steeds met open armen zullen ontvangen.

Elke Rotaractor doorloopt vier eenvoudige stadia:

Invité
Een kandidaatlid wordt vanaf de eerste vergadering opgenomen in onze club en omgedoopt tot invité. Dit wil zeggen dat je steeds welkom bent en de kans krijgt om kennis te maken met onze werking. Van zodra je drie vergaderingen hebt meegemaakt, word je gestemd tot stagiair.

Stagiair
Dit is het stadium waarin jij de kans krijgt om je engagement voor onze club te bewijzen. Concreet krijg je 9 maanden de tijd om een stagiairsactiviteit te organiseren. Dit is een activiteit die je organiseert voor de ganse club waarin je jouw persoonlijkheid en talenten laat uitblinken. Uiteraard word je hiervoor bijgestaan met raad en daad door de leden van de club en jouw persoonlijke meter of peter.

Lid
Na het voltooien van een succesvolle stagiairsactiviteit word je gestemd tot lid. Vanaf dit moment krijg je een Rotaractpin en word je een volwaardig Rotaractlid.

Rotaract Pin

Rotaract Pin

Senior
Trouwe leden worden niet meteen uit onze club gezet. Uit het oog is niet uit het hart! Daarom stemmen wij af en toe leden tot senior. Deze mensen hebben geen stemrecht meer in de club, maar blijven van harte welkom op al onze activiteiten.

Tot zover dit beknopte overzicht van onze werking. Dit lijkt misschien wat overweldigend, maar dat is het heus niet. Ben je geïnteresseerd? Neem dan spoedig contact op, en kom langs op onze volgende vergadering. Tot dan!